Česká silniční společnost (dále jen ČSS) a její pracovní skupina Český národní komitét (dále jen ČNK) se rozhodly navázat na úspěšné studentské aktivity, které byly zahájeny na Silniční konferenci v Praze v roce 2022, pokračovaly na Silniční konferenci v Ostravě v roce 2023 a vyvrcholily na Světovém silničním kongresu v Praze (2023). Na základě těchto úspěchů navrhují oficiálně zahájit projekt „YOUNG ROADS“ (anglický název je zvolen pro mezinárodní prezentaci), který má za cíl představit mladé generaci dopravní infrastrukturu a silniční odvětví. Jsme nadšeni, že jsme mohli, jako spoluorganizátora projektu, přivítat na palubě Sdružení pro výstavbu silnic (dále jen SVS). Tento projekt usiluje o vytvoření funkční komunikační platformy a pravidelného kalendáře fyzických setkávání, na nichž budou ČSS a ČNK ve spolupráci s partnery komunikovat se studenty, poukazovat na přínosy a dopady dopravních staveb a diskutovat jejich náměty a připomínky. Komunikace bude probíhat paralelně na sociálních médiích i formou osobních setkání.

„Inovace a nové technologie, chytrá mobilita, videa ze staveb, setkání s představiteli státu a krajů, exkurze škol na stavbách, v laboratořích a výzkumných centrech, zajímavosti o dopravních stavbách v ČR a ve světě, autonomní mobilita, co nabízejí firmy a technické vysoké školy, jak nám dopravní stavby ovlivňují každodenní život – to vše najdeš na našem Instagramu,“ popisují organizátoři projektu.

Smyslem projektu je představit kontaktní a mediální kampaň zahrnující všechny klíčové představitele odvětví, včetně státních institucí, škol, výzkumných center a firem. Jejím cílem je oslovit a zaujmout studenty středních a vysokých škol formou aktivní participace na projektech týkajících se mobility a dopravní infrastruktury v ČR.

ikona jedna

Mapa silnic II. a III. tříd

Interaktivní mapa silnic s projekty

ikona jedna

Cestmistrovství

Zobrazit kontakty na jednotlivá cestmistrovství

ikona jedna

Sjízdnost silnic JMK

Interaktivní mapa silnic

ikona jedna

Kamery SUS JMK

Prohlédněte si aktuální záznamy z našich silnic

ikona jedna

Fotogalerie

Prohlédnte si fotky našich strojů a fotky přímo od našich lidi

ikona jedna

Uzavírky

Přehled aktuálních uzavírek

ikona jedna

Kariéra

Aktuálně obsazované pozice

ikona jedna

Počasí

Ať Vás počasí nepřekvapí

ikona jedna

Ke stažení

Dokumenty a formuláře ke stažení

ikona jedna

Ochrana oznamovatelů

Whistleblowing

Napište nám